فرش ماشینی و عوامل موثر بر قیمت آن مطلبی است که می خواهیم امروز درباره آن بحث کنیم که شما می توانید آن را بخوانید و آن را مطالعه کنید تااطلاعات کسب کنید . فرش ماشینی اصل نیز مانند تمام محصولات دیگر دارای کیفیت های متفاوتی و مختلف میباشد که به صورت مستقیم بر روی قیمت آن تاثیر میگذارد . اما این عوامل موثر چه چیز هایی هستند این سوال برای بیشتر افرادی که برای خرید فرش پا پیش میگذارند پیش می آید که اکثرا نمیتوانند جوابی مناسب برای آن بیابند در این مقاله میکوشیم به صورت کلی به مهمترین عوامل بپردازیم وآرزوی مفید بودن این مقاله را برای خوانندگان محترم داریم .


1- فرش ماشینی و جنس نخ

در تولید هر کالایی یک سریع اجناس بخش عمده تری از تولبید را در برمیگیرند و نقش بسیار مهم و حیاطی را در کیفیت و دوام کالای نهایی دارند در فرش نخ ها نقش این اجناس اساسی را در بر میگیرند و در کیفیت فرش نقش بسیار بسیار زیادی را دارا میباشند پس اولین ملاک قیمت بالا میتواند جنس نخ های مورد استفاده باشد بهترین نوع نخ اکرولیک هیت ست شده میباشد که به انوان نخ درجه یک شناخته میشود . نخ اکرولیک هیت ست شده نخ بخار داده شده است که باعث مقاومت بالای نخ میشودکه علاوه بر عدم پاره شدن نخ در زمان بافت باعث افزایش دوام نخ شده که در عمر مفید فرش تاثیر مستقیم دارد پس اکرولیک های هیت ست شده میتواند خرج بسیاری روی دست ما بگذارد که البته بازده آن ها ارزش این هزینه بیشتر را دارا میباشد . به عنوان مثال نخ های هیت ست شده پرز دهی ندارند و خیلی از ویژگی های مثبت دیگری که به ارمغان می آورند .


2- تراکم و شانه فرش

بگذارید خیلی کلی و ساده بیان کنم هرچه تراکم وشانه ی قالی بیشتر باشد در قالی از نخ ها بیشتری استفاده میشود وبافت قالی ریزترمیباشد که باعث افزایش کیفیت فرش هست و آن دارای لطافت بیشتری میشود و با توجه به نخ های استفاده شده ی بیشتر افزایش قیمت را در فرشهای با تراکم بیشتر باز خواهیم دید . گره های عرضی فرش را شانه و گره های طولی قالی را تراکم مینامند که افزایش این دو علاوه بر موارد اشاره شده در بالا روی وزن فرش هم تاثیر دارد فرشها به 1200-700-500-350 شانه تقسیم میشوند که امروزه 350 تقریبا از رده خارج شده است و تولیدی از آن به صورت انبوه مشاهده نمی شود و کم کم 500شانه ها هم دارند به مسیر 350 شانه ها کشیده میشوند


تراکم های رایج فرشها هم  3000-2550-2000-1200-1000هستند شما وقتی میخواهید قیمت های فرش های مختلف را بررسی و مقایسه کنید نباید فرش های با تراکم و شانه های مختلف مقایسه کنید بلکه به طور مثال باید فرش 1000 شانه را باهم مقایسه کنید و 700 شانه ها را نیز باهم مقایسه کنید .


3- اندازه فرش

 فرش ها با اندازه های مختلفی عرضه میشوند که رایج ترین آنها 6-9-12 مییاشند که امروزه به دلیل کاهش زیربنای خانه های ما 6-9 متری باز بیشتر مورد استقبال هستند اما از دیگر اندازه های فرش که تولید دارند میتوان به 4-15-24 متری اشاره کرد که 24 متری ها بیشتر برای مکان های بزرگ مانند مساجد به کار میروند ، خب قیمت مشخصا هرچه اندازه فرش بیشتر باشد قیمت آن هم این روند را در پی دارد اما با توجه به تقاضایی که در 6-9 متری وجود دارد و رقابت خریدی بیشتری وجود دارد شاید نتوان قیمت آنها را منطقی پایین دید البته اندازه های بسیار بزرگ هم به دلیل محدودیت عرضه قیمت پایینی ندارند اما در مجموع مناسب به نظر میرسند .


4- شرکت تولید کننده

مسلما شرکت های تولید کننده ی مطرح به دلیل کیفیت و تضمینی که از قبل در ذهن مشتری به وجود آورده اند برای حفظ و جذب مشتریان خود همواره به افزایش کیفیت خود می افزایند که این میتواند عاملی برای قیمت بالا باشد که البته احتمال خرید فرشی با کیفیت که دارای دوام و عمر بیشتری باشد افزایش پیدا میکند .


نکات بالا را میتوان به عنوان مهمترین نکات دانست البته ویژگی های دیگری هم در کیفیت فرش تاثیر گذار میباشد . از قبیل تعداد رنگ( فرشها به 7-8 -10 رنگ تقسیم میشوند که اختلاف قیمت در آنها بسیار زیاد نیست و فروشنده ها با این مورد به بازی با ذهن مشتری میپردازند ) ، درجه بندی فرش ( بیشتر مربوط به کیفیت اکرولیک ونخ های کاربردی دارد که در بالا توضیح داده شد)، وزن فرش(که به تراکم و شانه و کیفیت فرش اشاره دارد و هرچه بیشتر باشد مناسب تر است و قیمت بیشتر )